Tevva werkt Samen met Ecobat voor het Beheer van Eerstelevensbatterijen

Ecobat | 28 februari 2023

De samenwerking begint met een pilot van 12 maanden voor het hanteren en repareren van batterijen met de mogelijkheid om uit te breiden naar herbestemming en recycling

Londen, 28 februari 2023: De Britse fabrikant van elektrische voertuigen Tevva is een strategisch partnerschap aangegaan met Ecobat, de wereldleider in batterijrecycling, voor de reparatie, herbestemming en recycling van zijn lithium-ionbatterijen. De samenwerking gaat van start met een proeffase van 12 maanden voor het beheer van eerstelevensbatterijen, met de mogelijkheid om uit te breiden naar aanvullende oplossingen voor energieopslag en recycling.

In het onwaarschijnlijke geval dat zich tijdens de levensduur van het voertuig een probleem voordoet, zal Ecobat ervoor zorgen dat Tevva's intern geassembleerde lithium-ionbatterijen worden behandeld, gediagnosticeerd en gerepareerd met behulp van de meest effectieve en milieuvriendelijke methoden.

Tevva zet zich in voor principes van 'circulaire economie', nul afval en kostenverlaging als het gaat om het beheer van het duurste onderdeel van zijn elektrische vrachtwagens: de lithium-ionbatterij. Door wereldwijde batterij-expert Ecobat in te schakelen, toont het bedrijf zijn toewijding om klanten de beste en snelst mogelijke service te bieden, terwijl de potentiële impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt.  

“Tevva zet zich in om de best mogelijke klantenservice te bieden en tegelijkertijd een circulaire benadering van batterijbeheer te promoten”, aldus Asher Bennett, oprichter en CEO van Tevva. “Door deze strategische samenwerking aan te gaan met Ecobat, een bedrijf met bewezen referenties in het minimaliseren van afval, het eren van hulpbronnen en het respecteren van zeldzame aardmetalen, laten we onze klanten weten dat we in het slechtste geval achter hen staan, terwijl we ook een verantwoordelijke burger zijn door ons voor te bereiden op het einde van de levensduur van de batterij.”

“Ecobat is verheugd om samen te werken met een bedrijf als Tevva, een bedrijf dat zich inzet voor efficiënt, effectief en duurzaam beheer van hulpbronnen, om de levenscyclus van hun lithium-ionbatterijen te verlengen”, zegt Tom Seward, EU Key Accounts Director bij Ecobat. “Door samen te werken met pioniers zoals Tevva om hun batterijbeheer te ondersteunen, krijgt Ecobat de kans om zijn lithium-ionrecyclingvoetafdruk uit te breiden en de circulaire-energie-economie te bevorderen. 

De batterij-elektrische vrachtwagen van 7,5 ton van Tevva is onlangs in massaproductie gegaan in de fabriek van het bedrijf in Londen. De Tevva-truck biedt tot 227 kilometer afstand met zijn batterij van 105 kWh op één enkele lading en is ideaal voor last-mile- en stadsbezorgvloten. Dit wordt gevolgd door een waterstof-elektrische vrachtwagen van 7,5 ton, die profiteert van een range-extender op waterstof die de actieradius van het voertuig vergroot tot 570 km.

Volledige technische specificatie voor beide modellen zijn hier.