Ecobat bouwt nieuwe Recyclinginstallatie voor Lithium-Ionbatterijen in Arizona

Ecobat | 20 februari 2023

Het bedrijf zal zijn Europese recyclingcapaciteiten voor EV-batterijen uitbreiden en wereldwijde capaciteit, infrastructuur en tientallen jaren ervaring met de recycling en productie van loodbatterijen toepassen om EV-batterijen in de VS te recyclen.

CASA GRANDE, Ariz., 20 feb. 2023 /PRNewswire/ --  Ecobat, wereldleider in batterijrecycling, bouwt zijn derde recyclinginstallatie voor lithium-ionbatterijen, zijn eerste in Noord-Amerika. De nieuwe installatie in Casa Grande, Arizona zal aanvankelijk naar schatting 10.000 ton gerecycled materiaal per jaar produceren, met plannen om de capaciteit uit te breiden om te voldoen aan de toenemende behoefte om lithium-ionbatterijen te recyclen.

"We zijn verheugd om onze wereldwijde groei op het gebied van recycling van lithium-ionbatterijen te versterken met een nieuwe installatie in Casa Grande, Arizona," zei Ecobat CEO Marcus Randolph. "Deze installatie, zoals onze recyclinginstallatie voor lithium-ionbatterijen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de strategie van Ecobat om onze recyclingsector voor lithium-ionbatterijen te doen groeien naar een schaal die vergelijkbaar is met onze wereldleidende recyclingsector voor loodbatterijen."

Ecobat Casa Grande zal lithium-ionbatterijen die het einde van hun levensduur hebben bereikt een nieuwe bestemming geven door middel van diagnostiek, sortering, versnippering en materiaalscheiding om een geconcentreerde zwarte massa te produceren die de waardevolle materialen in lithium-ionbatterijen bevat. Ze komt op ongeveer anderhalve kilometer van de bestaande installatie van Ecobat Resources in Arizona, waar al 15 jaar geavanceerde technologie en hoog opgeleide arbeidskrachten worden gebruikt voor de productie van anoden. De opstart wordt verwacht in het derde kwartaal van dit jaar.

"Met de toevoeging van nog een andere wereldwijde batterij-innovator, verwordt Arizona tot een centraal punt van energieopslag- en recyclingtechnologieën," zei Sandra WatsonVoorzitter en CEO van de Arizona Commerce Authority. "Met deze ultramoderne installatie zal Ecobat Casa Grande de duurzaamheid van Arizona verbeteren en tegelijkertijd onze batterij-industrie uitbreiden en geschoolde banen creëren."

Ecobat onderhoudt opmerkelijke Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO)-certificaten voor milieu-, veiligheids- en gezondheids-, kwaliteits- en energiebeheersystemen. De uitbreiding van het bedrijf op de Noord-Amerikaanse markt onderstreept zijn betrokkenheid om duurzame, second-life recyclingoplossingen te bieden voor geavanceerde batterijtechnologie.

"Gefeliciteerd Ecobat en bedankt voor het naar onze gemeenschap brengen van jullie bedrijf inclusief banen," zei Casa Grande Burgemeester Craig McFarland. "Mij wordt voortdurend gevraagd wat we gaan doen als we volledig overstappen op elektrische voertuigen en we te maken krijgen met oude batterijen! Deze nieuwe fabriek voor de recycling van lithium-ionbatterijen is een prachtig voorbeeld van precies wat we nodig hebben: een bedrijf dat succesvol is en zijn duurzame activiteiten uitbreidt in onze gemeenschap. Wij verwelkomen de tweede component van hun activiteiten in de Stad Casa Grande en juichen hun inspanningen toe om duurzame praktijken in hun sector toe te passen en tegelijkertijd banen te scheppen voor inwoners op zoek naar mogelijkheden om dichter bij huis te werken."