"De overname van Emrol vormt een perfecte aanvulling op onze huidige activiteiten, waardoor Ecobat onze klanten in Europa kan bedienen met meer diverse oplossingen en diensten voor energieopslag . Als toonaangevende distributeur van aandrijfkrachtoplossingen die worden gebruikt in industriële toepassingen, onderstreept deze strategische overname van Emrol onze voortdurende strategie om Ecobat Battery in heel Europa te laten groeien ."

Jimmy Herring

President and Chief Executive Officer

Ecobat Neemt Accudistributeur Emrol Over In De Benelux

Ecobat | oktober 19, 2021

Overname diversifieert de positie van Ecobat in Europa als leider in energieopslag door uit te breiden naar nieuwe markten voor e-mobiliteit en aandrijfkracht

IRVING, Texas , 18 oktober 2021 /PRNewswire/ -- Ecobat, de wereldleider in batterijrecycling, heeft vandaag aangekondigd dat het de in België gevestigde distributeur van industriële batterijen, Emrol , heeft overgenomen .

"De overname van Emrol vormt een perfecte aanvulling op onze huidige activiteiten, waardoor Ecobat onze klanten in Europa kan bedienen met meer diverse oplossingen en diensten voor energieopslag", aldus Jimmy Herring , Chief Executive Officer van Ecobat . "Als toonaangevende distributeur van aandrijfkrachtoplossingen die worden gebruikt in industriële toepassingen, onderstreept deze strategische overname van Emrol onze voortdurende strategie om Ecobat Battery in heel Europa te laten groeien ."

Deze overname vergroot de voetafdruk van Ecobat in de Benelux en diversifieert Ecobat's aanbod van batterijen in niet-automobielsectoren zoals aandrijfkracht en nichemarkten voor e-mobiliteit. Daarnaast distribueert Emrol een reeks batterijtypes, waaronder lithium-ionbatterijen, die de leidende positie van Ecobat in Europa zullen versterken .

"Door lid te worden van het Ecobat-team bundelen we onze krachten met de wereldleider in batterijoplossingen, versterken we ons klantenaanbod en verbeteren we ons vermogen om batterijen over een grotere geografische regio te distribueren", zegt Pieter Jacobs , algemeen directeur bij Emrol.

De markt voor e-mobiliteit groeit snel, met een verwachte omzet van meer dan $ 700 miljard in 2030 (volgens Precedence Research). Met deze overname is Ecobat goed gepositioneerd om deel uit te maken van de toekomstige groei van deze markt.