Trafigura Rondt Overname af van Multimetaalverwerkingsfabriek Ecobat Stolberg

Ecobat | 15 februari 2023

Singapore en Irving, Texas, 15 februari 2023Trafigura, een marktleider in de wereldwijde grondstoffenindustrie, en Ecobat, de wereldleider in batterijrecycling, bevestigen met genoegen dat Trafigura's overname van de activiteiten van Ecobat Resources Stolberg GmbH (ERS) is afgerond nadat aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder de ontvangst van wettelijke goedkeuringen, werd voldaan.

Zoals eerder aangekondigd zal de Stolberg-fabriek geëxploiteerd en beheerd worden door Nyrstar, een internationale producent van kritieke mineralen en metalen die essentieel zijn voor een koolstofarme toekomst. Stolberg zal voortaan opereren onder de naam "Nyrstar Stolberg GmbH". Nyrstar is volledig eigendom van de Trafigura Group.

"We verwelkomen het zeer betrokken Stolberg-team bij Nyrstar en kijken ernaar uit om hand in hand te werken om de lokale beschikbaarheid van zeer relevante materialen voor de zich snel ontwikkelende Europese groene transitie te vergroten, aangezien we van plan zijn Nyrstar Stolberg in de komende weken online te brengen," aldus Guido Janssen, Co-CEO van Nyrstar.

Wij zijn verheugd deze verkoop af te ronden en kijken ernaar uit de Stolberg-fabriek te steunen wanneer deze onder een nieuwe eigenaar opnieuw in productie wordt genomen. Ondertussen blijven we onze portefeuille concentreren op onze kernactiviteit, batterijrecycling in de circulaire energie-economie", zegt Marcus Randolph, CEO van Ecobat.